Pintures rupestres al "Mas del Inglés"

Més pintures rupestres al que Paco anomena  "Mas del Inglés", algunes ja trobades, altres noves. A n'aquesta zona hi ha una concentració inusual.
Lo motiu en forma de creu es repeteix, amb petites variants.

Vista del single, un paleocanal d'arenisca, soport més habitual per les pintures al terme del poble. Data: 2/7/2017 (8:55 h.).

Un altra vista del single, un paleocanal d'arenisca, soport més habitual per les pintures al terme del poble. Data: 2/7/2017 (8:55 h.).

Motiu amb forma de creu o antropomorfe, amb els extrems auberts i la base triangular complida. Disposició vertical a un clotet del single.  Data: 2/7/2017.

Motiu amb forma de creu o antropomorfe, amb els extrems auberts i la base també auberta asimètricament. Disposició vertical a un clotet del single. Data: 2/7/2017 

Motiu amb forma de creu o antropomorfe, amb els extrems tancats i complits i la base triangular complida. Disposició horziontal al sostre del single. Data: 2/7/2017.

Pintura molt difuminada. Data: 2/7/2017.

L'inglés i Paco davant de pintura, Data: 2/7/2017.

Incisió amb forma de creu o antropomorfe. Data: 2/7/2017.

Aprofito per fer relació de les posibles utilidats de l'art rupestre al poble:
1- Religió, ritual.
2- Pertenència de l'abric o cañada per indicar pas ramader.
3- Pertenència de l'abric per indicar ubicació de arnes.
4- Simplement artísitic.
5- Indicacions territorials, be tipo catastre, be mapa, be tipo grupal.

Hasta ara, les úniques pintures al techo dels abrics eren les soliformes. Una de aquestes del "Mas del Inglés" també está al techo.




Comentaris